Kontakt: info@powernet.se

Tips för att investera i Bitcoin

Kryptovalutan Bitcoin har varit hett omdiskuterat ända sedan den introducerades för några år sedan. Rubrikerna har i någon mån avlöst varandra och pendlat mellan otrolig optimism och rena undergångsskildringar. Efter en stark inledning på 2020 ser det än en gång ut som att Bitcoin är här för att stanna.

Bitcoin är en så kallad kryptovaluta som endast existerar i virtuell form på internet. Det finns ingen centralbank eller någon annan instans som reglerar den utan värdet avgörs helt och hållet av tillgång och efterfrågan. Om du köpte Bitcoins för några hundralappar runt skiftet mellan 00- och 10-talet kan du idag kalla dig mångmiljonär. Under inledningen av 2020 tycks fler än en gång börjat intressera sig för Bitcoin, vilket har märkts i hur den värderas. Bitcoin ökade under januari 2020 mer i värde än vad valutan gjort sedan 2012. Hos BTCX kan du enkelt se det bitcoin pris som gäller för tillfället samt investera i valutan.

Många potentiella fördelar med att investera i Bitcoin

Det finns många olika kryptovalutor på marknaden idag, Bitcoin är dock den som är överlägset mest känd. Faktum är att det idag finns relativt gott om aktörer på nätet som godkänner Bitcoins som valuta. Det går att köpa allt från mat till möbler och kläder genom att betala med Bitcoin.

Några eventuella fördelar med att investera i Bitcoin:

  • Avkastningen kan bli väldigt hög. Men tänk också på att värderingen kan fluktuera kraftigt. Det gäller att du har is i magen.
  • Marknaden är global vilket ger gott om investeringsmöjligheter.
  • Du kan vara anonym när du investerar i Bitcoin.
  • Du blir en del av en ’ny ekonomi’ som många ännu inte upptäckt men som förmodligen kommer bli än viktigare under kommande år.

Tänk på detta när du ska investera i Bitcoin

Vad du ska tänka på när du investerar i Bitcoin är i grund och botten samma saker som gäller för alla typer av investeringar. Satsa inte alla dina slantar på Bitcoin, se till att du har en diversifierad portfölj där du använder en del av ditt kapital till konventionella investeringar i fonder eller aktier. Som nämndes tidigare har valutan nyligen stigit ordentligt i värde, men det föregås av en period där Bitcoin under andra halvan av 2019 tappade ungefär 35% av värdet. Du kan inte heller räkna med några former av investeringsskydd av samma slag som du får vid traditionella investeringar. Marknaden är helt oreglerad vilket både innebär fördelar (i form av potentiellt fantastisk avkastning) men också risker.

Så börjar du handla med Bitcoin

Om du inte har någon inblick i hur kryptovalutor fungerar ska det sägas att det är enklare att investera i Bitcoin än vad du förmodligen tror. Du kan enkelt börja handla med Bitcoin genom att skaffa ett konto hos en exchange, exempelvis BTCX som nämndes tidigare. Hos dem kan du snabbt och enkelt växla in SEK och köpa och sälja Bitcoin. BTCX har dessutom en smidig lista över nätbutiker som godkänner Bitcoin som betalningsmedel, så du behöver inte nödvändigtvis ägna dig åt valutaspekulation.

Scroll to top