Kontakt: info@powernet.se

Reparera – istället för att köpa nytt

Det är bättre för miljön att laga, istället för att hela tiden köpa nytt. Inte minst när det kommer till teknik.

Miljösamvetet har hunnit ikapp de flesta vid det här laget, och ur miljösynpunkt är det mycket bättre att reparera din telefon är att ständigt köpa en ny. Det är även bra mycket bättre för din plånbok. På Phonehero.se ser du vad för tjänster som är tillgängliga för dig, till exempel att laga skärmen och ge mobilen ett mycket längre liv.

Fler vill reparera mobiler – inte köpa nya

Det går även att se indikationer på att intresset för iPhone har minskat, inte minst när det kommer till uppgraderingen år för år. Nu vill man hellre behålla sin mobil men reparera och underhålla den, så den håller och fungerar bra. Utan att köpa en helt ny modell. I mobil.se går det att läsa om hur det nu är det lägsta uppgraderingsintresset, på hela fem år. Men det är förmodligen inget som håller Apples ledning uppe om nätterna, eftersom priserna på enheterna har skjutit i höjden och fortsätter att öka år för år. Det är riktigt dyrt att köpa en ny telefon i dagens läge.

Dock är iPhone fortfarande riktigt populär som produkt och det är inte tu tal om att Apple kommer göra rejäla vinster även på de nya modellerna, version 11, som förmodligen kommer lanseras lagom till hösten 2019.

I Dagens Industri går det även att läsa om hur Apple sänker sina produktionsplaner för iPhone, med tio procent, för de kommande tre månaderna. Det om något indikerar också att det inte går så bra som förväntat med mobilförsäljningen, för det stora företaget i väst. Neddragningen gäller för de senast lanserade modellerna Iphone XR, XS och XS Max. Men trots det förväntas 40-343 miljoner enheter säljas under samma period. Det låter visserligen mycket, men när man jämför med samma period förra året, då över 52 miljoner exemplar iPhone sålder, så är det en rejäl minskning och ett intäktsbortfall för Apple.

Scroll to top